Kémfotókon az új Opel Astra

Vágólapra másolva!
Egy holland repülőtéren kapták lencsevégre a következő generációs Opel Astrát, amelynek hivatalos bemutatója csak jövő ősszel lesz.
Vágólapra másolva!

Bár az erősen álcázott prototípusról nem sok minden derül ki, annyit azonban tudni lehet az új Astráról, hogy mind a külsejét, mind az utasterét illetően hasonlítani fog a Vectra-utód Insigniára. A modellcsalád változatlan lesz, az ötajtós családi változattól jelentősen el fog térni a kupészerű háromajtós kivitel, a kínálatot a kombi és a keménytetős kabrió egészíti még ki.

A motorok terén két fontos újdonságról lehet beszámolni: mind a kettő benzines és turbófeltöltős, a kisebbik 1,4, míg a nagyobbik 2 literes. A kisebbik motor 120 illetve 140 lóerős kivitelben lesz majd elérhető, és ezzel kiváltja a kínálatból a mostani 1,6 és 1,8 literes erőforrásokat, míg a nagyobbik turbómotor akár 250 lóerőt is leadhat a kínálat csúcsát képező OPC-ben.

Az új Astra hivatalos bemutatója jövő ősszel, a Frankfurti Autószalonon lesz, az értékesítés is nem sokkal utána kezdődhet.