Vágólapra másolva!
Megcsappant a Clio-mezőny, Bódis ismét valakit megtorpedózott és ezúttal sem ért célba Chanoch Nissany. Röviden így lehetne összefoglalni a Pannónia-Ringen megrendezett gyorsasági hétvége első versenynapját.
Vágólapra másolva!

Forrás: [origo]

Ismét törtek a Porschék


A nagytúrások versenye bizonyos szempontból a megszokott forgatókönyvet hozta, hiszen Walter Csaba és Rácz István foglalta el az első rajtkockát. Kettőjük 13 körön keresztül kiélezett versenye ezúttal elmaradt, ugyanis a harmadik helyről rajtoló Bódis Kálmán egészen egyszerűen megtorpedózta Waltert. Bódisnak már nem ez az első ilyen manővere, a legutóbbi hétvégén Perényi Zoltán és Max Stanco Porschéja nem volt számára szimpatikus.

Az eset után Walter és Bódis is hátraesett, a mezőny végéről kellett felzárkózniuk. Később Bódis motorja elfüstölt, Walter pedig fokozatosan előrejött a második helyig. Rácz Pisti óriási előnnyel nyert, Perényi Zoltán pedig újra begyűjtött egy értékes dobogós helyet.

Forrás: [origo]

A képen a teljes Clio mezőny


Érdekes kis egyveleg lett a kistúrások versenye, ezen a hétvégén ugyanis nem csak a Clio Kupa versenyzői lettek ide besorolva, hanem a BMW 325-ösök és a Mazda RX-8-asok is. Az első rajtkockából ezúttal Zentai Sándor indulhatott, akit nagy vetélytársa, Walterné Dancsó Adrienn követett a rajtrácson. Kettőjük szokásos küzdelme ezúttal elmaradt, Zentai rajt-cél győzelmet aratott. Walterné magabiztos teljesítménnyel gurult be a második helyre, míg a dobogó harmadik fokára Pap Zoltán állhatott fel.

A cliós mezőny erre a versenyre párossá zsugorodott, csak a bajnoki címre még esélyes két versenyző jött el a Pannónia-Ringre. Vida a harmadik rajtkockából rajtolt, és ebben a pozícióban is futott be, de külön lettek értékelve, így a cliósok első helyezéséért vehetett át kupát. A bajnoki éllovas Vizin Tamásnak ezúttal technikai gondjai adódtak, így az is eredmény, hogy beért a célba. A BMW-sek között Strider Zoltán nyert, a mazdások mezőnyében pedig Kincses István lett a győztes.

Forrás: [origo]

Eszenyi László ismét győzött, így már majdnem bajnok


A formaautósoknál Eszenyi László nyert, akinek végre küzdenie is kellett ezért a helyért. Kezdetben Kis Pál Tamás haladt az első helyen, akit szép sorjában Eszenyi és a Chanoch Nissany is megelőzte. Ezután egy érdekes csata alakult ki Eszenyi és Nissany között, aminek Nissany megpördülése vetett véget. Később ráadásul meg is állt az autója, így Eszenyi sima győzelmet aratott.