Újabb Lambót kapott az olasz rendőrség

Vágólapra másolva!
A világ legdurvább rendőrautóit eddig is az olaszországi rendőrök hajthatták. A Lamborghini most egy újabb kék-fehér modellt adott az autópályán szolgáló egyenruhásoknak.
Vágólapra másolva!

A Bologna melletti sportkocsigyár egy 2009-es Gallardót adományozott az olasz autópálya-rendőrségnek. Az LP560-4 Polizia nevű modell az előző, 2004 óta használt Gallardo helyét veszi át, amellyel már csaknem 140 ezer kilométert tettek meg a rend római őrei. A szuperautót nem csupán járőrözésre és a gyorshajtók fülön csípésére használták, hanem sürgős orvosi esetekben is bevetették.

A legújabb, 327 kilométer/óra sebességre képes Gallardo LP560-4 kék-fehér festése mellett aerodinamikus kialakítású fényhidat, diódás első lámpákat, és foto-videorendszert kapott, amely GPS segítségével határozza meg a gyorshajtók sebességét. A kocsiba egy speciális, hűtött rekeszt is beépítettek, amely lehetővé teszi donorszervek biztonságos szállítását is.

Az 560 lóerős, V10-es motorral hajtott Gallardót mindössze harminc kiválasztott - köztük három nő - vezetheti, miután részt vett a gyári pilóták által tartott vezetéstechnikai oktatáson.

Az olasz rendőrség különlegesen szerencsés, ami a sportautókat illeti, ugyanis a nemrégiben átadott Gallardo már a harmadik a sorban. Az imént említett kettő mellett van még egy a kötelékben, ezt 2005 óta használják a Bologna környéki autópálya-hálózaton, és már több mint 100 ezer kilométer van az órájában.

Forrás: [origo]

Kattintson a képre a galériához!


Videón a rendőrségi Gallardo