Sportos Polo a Volkswagen-találkozón

Vágólapra másolva!
Készül majd GTI-változat az új Polóból is, a sportmodellre vonatkozó első elképzelést a Golf GTI-rajongók hagyományos találkozóján mutatta be a Volkwagen a Wörthersee mellett.
Vágólapra másolva!

Nemcsak az Audi készült friss tanulmánnyal a Golf GTI-rajongók Wörthersee melletti hagyományos találkozójára. A Q5 Custom Concept mellett bemutatkozott a Polo Wörthersee 09 is, amely nem más, mint az első elképzelés a leendő Polo GTI-re. Nem kérdés ugyanis, hogy a kisautó új generációjából is készül majd sportváltozat, ám meglepő lenne, ha ez hasonlítana a Wörthersee 09-re.

Hiába kapott fekete ralicsíkokkal díszített vörös fényezést az autó, hiába ültették meg és toltak alá látványos 18 colos felniket és sportkipufogót, az ötajtós karosszéria miatt a fekete betétekkel teleszórt tanulmány inkább tűnik szimpla sportcsomagnak, semmint igazi GTI-nek.

Forrás: [origo]

Fekete az uralkodó szín a kabinban is, a plafon például teljesen sötét, hasonlóan a nappabőrből készült, vörös cérnával varrt ülésekhez. A küszöbökre Wörthersee-feliratos alumíniumlemezek kerültek, a motorról viszont jobb nem is beszélni: semmi turbó, semmi kompresszor, csak a jól ismert 1,4-es benzines 86 lóerővel.