Spanyolország
ÉLŐ
Horvátország

Átadták az első Tata Nanót

Vágólapra másolva!
Diszkrét ceremónia keretében átadták az első Tata Nanókat a szerencsés nyerteseknek.
Vágólapra másolva!

Indiában, a Tatánál készül a világ legolcsóbb autója, a Nano. Még a szegény ázsiai országban is hatalmas igény mutatkozott a miniautóra, az első százezer darabos sorozatra sorsolással választották ki a vevőket; egyes kutatások szerint a Nano akár 14 millió indiai család számára is megfizethető, vagyis a Tata hatalmas üzletet csinálhat vele. Volt egy kis késés a tervekhez képest, eredetileg már tavaly át kellett volna adni az első autókat, de egy visszafogott ceremónia keretében csak most adták át az első Nano kulcsait.

Egy 50 darabos sorozat készült a Tata pantnagari gyárában az ünnepség kedvéért, az első ügyfél a mumbayi Ashok Raghunath Vichare volt. Ezüst színű, LX felszereltségű Nanót vásárolt, másodikként Ashish Balakrishnan vett át egy citromsárga modellt, a Kores India Limited pedig szintén ezüst Nano LX-et választott.

Indiában 123 ezer rúpiába (489 ezer forintba) kerül a Nano alapváltozata, de a legjobban felszerelt LX-ért sem kell 172 ezernél (684 ezer forintnál) többet fizetni. Motorja 623 köbcentis kéthengeres, teljesítménye 33 lóerő, átlagfogyasztása 4,5 liter.

Forrás: [origo]

Európába csak 2012-ben érkezik a brit szervezésű törésteszten is megfelelt Nano, várhatóan 70 lóerős háromhengeres, Euro 4-es, 100 gramm alatti széndioxid-kibocsátású motorral. Alapára 5000 ezer euró (1,4 millió forint) körül várható.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről