Felfedte az Opel az új Astrát

Vágólapra másolva!
Az új Opel Astráról elárulta a General Motors a legfontosabb információkat. Az Insignia-rokonság a formán és a technikán is tetten érhető.
Vágólapra másolva!

Szeptemberben 17.-én, a Frankfurti Autószalonon mutatják be hivatalosan az Astra hatodik generációját, amely látványosan hasonlít az elmúlt hónapokban Európában szépen fogyó Insigniára. A 4,42 méter hosszú kompakt autó fényszórói egyértelműen a nagyobb testvérére hasonlítanak, megjelenése pedig jóval sportosabb a korábbi Astránál. A kocsi a GM új Delta padlólemezére épül, ugyanezt használja a Chevrolet Cruze és majd a Volt is. Extralistáján megtalálható lesz az Insignia intelligens fényszórórendszere és a táblafelismerő funkció. 71 mm-rel bővült a tengelytáv a H-Astához képest, ami tágasabb utasteret sejtet.

Az autó erőforrásai közül a legolcsóbb az 1,4 literes feltöltés nélküli 100 lóerős motor lesz, a csúcsot az induláskor az 1,6 literes 180 lóerős turbómotor jelenti. Ezeknél is ígéretesebben hangzik az új 1,4 literes turbótöltős motor, amely 120 és 140 lóerős teljesítményekre lesz képes, míg csúcsnyomatéka 175 és 200 Nm lehet. Ennek a motornak a feladata lesz az 1,8 literes szívómotor pótlása, a GM szerint a kisebb erőforrás fogyasztása akár 14 százalékkal is jobb lehet, mint a régié. Dízel választéka 1,3, 1,7 és kétliteres turbótöltős motorokból áll 90-160 lóerőig, de az Opel 2010 végéig egy alacsony fogyasztású és jobb emissziós mutatójú ecoFLEX változatot is bevezet.

Forrás: Opel

Az ötajtós Astrát 2010 végén az eltérő karosszériájú, sportos GTC kupé követheti, 2011-ben pedig jöhet az autó kombi verziója is, ami a korábbiaktól eltérően nem kap hosszabb tengelytávot, mert elsősorban a sportos megjelenésre koncentrálnak majd, a tágasabb családi autót keresőknek marad a Zafira. Ezek után egy négyajtós szedán és egy kupé-kabrió változatot is piacra dob majd az Opel.

Forrás: Opel