Kínaiakkal fejleszt alternatív autókat a VW

Vágólapra másolva!
Együttműködési megállapodást írt alá a kínai BYD Autóval a Volkswagen, a két gyár közösen fejlesztene hibrideket és elektromos modelleket.
Vágólapra másolva!

Forrás: [origo]

Európán kívüli partnerrel szeretne alternatív meghajtású modelleket fejleszteni a VW. A német vállalat első együttműködési megállapodását a kínai Build Your Dreams autógyárral kötötte, az egyezség értelmében a két cég lítium-ion akkumulátorral táplált hibrid és elektromos autókat fejlesztene. Az aláírások az ázsiaiak wolsburgi látogatása során kerültek rá a papírokra, a delegációt az elnök Vang Csuan-fu vezette.

A németek megmutatták vendégeiknek az elektromos fejlesztésekkel foglalkozó isenbutteli központot, a wolfsburgi tesztpályákat és több alternatív hajtású tanulmányautót. Az első műszaki egyeztetésekre is sor került.

A Volkswagen igazgatótanácsának műszaki fejlesztésekért felelős tagja, dr. Ulrich Hackenberg a arról beszélt, hogy a kínai piac már most is kiemelkedő fontosságú, és szerepe csak nőni fog a jövőben. Komoly hasznot jelenthet, ha a Volkswagen helyi partnerre is építhet.

A BYD Autónak egyébként van már konnektoros hibridje, az F3DM nevű modell a világ első ilyen sorozatgyártású autójának számít. A kínai cég emellett főleg másolatairól vált híressé, egyebek mellett a Toyota Aygót és a Lexus RX-et is lekoppintotta.