Ken Block videó a bivalyerős Ford Fiestával

Vágólapra másolva!
Block egy belső kamerás felvételen mutatja be hogyan kell egy 330 lóerős négykerék-meghajtású Fiestával hóban, jégen autózni.
Vágólapra másolva!

Ken Block a Fordhoz szerződött, ezt már mindenki tudja. Az amerikai fenegyerek hazájában és a rali-világbajnokság néhány futamán is indul a Ford színeiben, de ott lesz az X Games-en is, sőt év közben újabb látványos videókat várhatunk tőle. Az első már meg is jött: Block az elmúlt hétvégén már be is mutatkozott új versenygépével az amerikai bajnokságban.


Block tesztel a Fiestával

Az amerikai bajnokságban Block egy új Fiestával indul, amelyet neki építettek. Ez a versenyautó nem a Monte Carlo-ralin sikerrel bemutatkozó Ford Fiesta S2000-es, hanem az Olsbergs Motorsport újabb remekműve. A ralikrosz Fiestára épül, közeli rokonságban áll azzal a versenyautóval, amellyel Marcus Grönholm tavaly elindult a Pikes Peaken. Block Fiestája egy kicsit gyengébb, papíron "csak" körülbelül ötszáz lóerőre lenne képes, de az amerikai ralibajnokság technikai szabályai miatt vissza van fojtva 330 lóerőre.

Block ezzel az autóval indul az amerikai bajnokság hat futamán, és az X Games-en is, várhatóan ezzel forgatja új látványos videóit is. A debütálása felemásan sikeredett: megnyerte az első gyorsaságit, és jól haladt a győzelem felé, de végül a futómű sérülései miatt fel kellett adnia a versenyt.

Forrás: Ford

Fojtás nélkül majdnem ötszáz lóerős lenne, így 330 LE


Block az Amerika Rally mellett a Rali-világbajnokság hét futamán is részt vesz egy Ford Focus WRC-vel, amelyet a gyári partner, az M-Sport készít fel. Az első külföldi versenye a Mexikó-rali lesz, de utána elindul még Törökországban, Portugáliában, Németországban, Franciaországban, Spanyolországban és Nagy-Britanniában.

Block népszerűsége egyébiránt önmagában is nagy lökést adhat a WRC nézettségének, amelyre jó hatással volt Kimmi Raikönnen idei szereplése is.