Bemutatták a Cosworth-féle Subaru Imprezát

Vágólapra másolva!
Nyilvánosságra hozták a Subaru Impreza Cosworth-kiadásának hivatalos fotóit, az autó szupersportkocsikat idéző 3,7 másodperc alatt gyorsul százas tempóra.
Vágólapra másolva!

A Forma-1-es motorszállító korábban a Fordokat vetette teljesítménynövelő kúra alá, most pedig a Subaru Impreza WRX STi-re esett a választásuk, amelyből mindössze 75 darab készül. Már korábban kiderült, hogy a 400 lóerős autó, a módosítások nyomán szupersportkocsikat megszégyenítő menetteljesítményekre képes.

Alaposan átdolgozták a WRX STi 2,5 literes, turbós bokszermotorját, gyakorlatilag mindent kicseréltek benne, újraprogramozták vezérlését és egyedi kipufogót kapcsoltak hozzá. Mindössze 3,7 másodpercig tart, míg az STi CS400 százas tempóra gyorsul, ez éppen megegyezik a Lamborghini Gallardo LP560-4 eredményével. Másfél másodpercet ver a Cosworth Impreza az gyári STi-re.

Egyedi felfüggesztéseket és rugókat kapott az autó, a hasmagasság egy centiméterrel csökkent. Hatdugattyús féknyergeket szereltek fel, elöl 355 milliméter átmérőjű tárcsákkal, a rendszer a versenysportból ismert AP Racinggel együttműködésben készült. Külsőre nem sokat változott az Impreza, új első lökhárítót és hátsó légterelőt, valamint 18 colos könnyűfém felniket kapott. Bent Recaro kagylóülések és Cosworth-feliratok várják az utasokat, az autó alapára 50 ezer font (16 millió forint).