Egyterűt épített az SX4 alapjaira a Suzuki

Vágólapra másolva!
Indiában, az Új-Delhi Autószalonon a Suzuki bemutatta R3 névre keresztelt hatüléses tanulmányát. Két év múlva kerül gyártásba.
Vágólapra másolva!

Az R3 koncepcióautó az SX4 meghosszabbított padlólemezére épül. Jelen pillanatban az autó nem több showcarnál, de fejlesztése folyamatos, főleg az indiai piac igényeit szem előtt tartva dolgoznak rajta. A tanulmány fiatal indiai tervezők munkája, akik mindössze kilenc hónap alatt hozták létre a praktikus járművet. Hossza csak négy méter körüli, az utastérben mégis hat ülés található, bár a harmadik üléssor csak egy pad, így ott nem lehet túl kényelmes az utazás. Sok ötletet merítettek a tervezők a hasonló méretű, szintén ma bemutatott Opel Merivától, az ablakok hullámos vonala és az egymással szemben nyíló oldalajtók ötlete is másolásnak tűnik..

Legalább 18-24 hónap kell még ahhoz, hogy elkészüljön a végleges változat. Abban biztosan lesz B oszlop a karosszérián, kisebbek lesznek a kerekei, a LED-es lámpákat hagyományos fényszórók, az üveg csomagtartót pedig valószínűleg acél fogja felváltani.

A szériaváltozat meghajtásáról a Maruti-Suzuki K-sorozatú motorjai gondoskodhatnak. Ez 1,2 és 1,4 literes benzines blokkokat jelent, de akár a Fiattól származó 1,3-as dízel is szóhoz juthat. A tanulmányautóba egyébként 1,2 literes, 73 lóerős benzinmotort építettek.

Forrás: Suzuki

Még több gyári fotó a galériában. Kattintson a képre!



Mivel a Volkswagen nemrég húszszázalékos tulajdonrészt szerzett a Suzukiban, akár német motorok is kerülhetnek az egyterűbe. Az R3-at az Indiában népszerű Toyota Innova konkurensének szánják.

Forrás: Suzuki