Végre Európába jön a Suzuki Kizashi

Vágólapra másolva!
Márciusban, a Genfi Autószalonon mutatja be a Suzuki a Volkswagen Passat és a Ford Mondeo ellenfelének szánt Kizashi európai változatát.
Vágólapra másolva!

Nem lehetett kétséges, hogy a Suzuki Európában is piacra dobja az Amerikában és Japánban már egy ideje kapható Kizashit, az itteni változat a márciusi Genfi Autószalonon mutatkozik be a nagyközönségnek. A Magyar Suzuki Zrt. képviselője az [origo] kérdésére elmondta, hogy még nem született döntés arról, hogy a modell Magyarországon is megjelenik-e a kínálatban.

Mindenesetre erős mezőnybe csöppen a középkategóriás modell az öreg kontinensen, kemény riválisok uralják a szegmenst, így kicsit meglepőnek tűnhet, hogy az amerikai motorral érkezik ide is.

A Suzuki közleménye szerint a 2,4 literes benzinessel lesz megvásárolható a Kizashi, alapáras összkerékhajtással és hatfokozatú manuális vagy fokozatmentes CVT-váltóval. Előbbivel 185, utóbbival 178 lóerő leadására képes a motor, idővel biztosan újabb blokkok is megjelennek majd a kínálatban.

Erősebb V6-os benzines és takarékos hibrid is készülhet a Kizashiból, de szinte kötelező, hogy előbb-utóbb egy dízelmotort is bejelentsen hozzá a Suzuki. Korábban arról volt szó, hogy a Fiat kétliteres dízele kerülhet bele, de azóta részesedést vásárolt a japán cégben a Volkswagen, így már az sem elképzelhetetlen, hogy a németek kétliteres TDI-jét kapja majd meg a szedán. A Kizashin kívül Genfben bemutatkozik Európának a tavalyi Tokiói Autószalonon leleplezett konnektoros Swift hibrid is.

Forrás: Suzuki

Még több kép a galériában. Kattintson a képre!