DeLorean cipőt mutatott be a Nike

Vágólapra másolva!
Huszonöt évvel a nagysikerű Vissza a jövőbe című film bemutatója után limitált példányszámú DeLorean cipőt tervezett a Nike, mellyel a trilógiában időgépnek átépített DMC-12-esnek állít emléket. A tervek szerint ezer párat dobnak belőle piacra.
Vágólapra másolva!

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

Minden filmrajongó emlékezetében élnek még a képkockák, melyeken Michael J. Fox Nike cipőjében a DeLoreanből épített időgép gázpedáljára tapos, majd 88 mérföld/órás sebességre gyorsulva, lángoló keréknyomot maga mögött hagyva harminc évet repül vissza az időben. Ez a jelenetsor járhatott a fejében a Nike tervezőinek, akik a trilógia és a klasszikussá vált autó emlékére limitált kiadást terveztek.

Forrás: Nike
Forrás: Nike

A cipő felsőrésze varrás nélkül, matt ezüst bevonattal készül, ez szimbolizálja a DeLorean rozsdamentes acélból készült karosszériáját. Sarkára DMC logó, nyelvére "Belfast" felirat kerül, itt szerelték össze John DeLorean koprodukciós álomautóját, amely a nagy autóipari bukások és a legismertebb filmes autók válogatásában is előkelő helyet érdemel. A kultikus sportkocsi egyedi, rácsozott hátsó lámpái a talp mintázatán jelennek meg.

Forrás: Nike
Forrás: Nike

Nem ez az egyetlen részlet, amely szinte rejtve marad a külső szemlélők előtt, hiszen a típus legjellegzetesebb részletét, a sirályszárnyas ajtókat a dobozon rekonstruálták. A várhatóan ezer példányban piacra kerülő cipő éppen ezért elsősorban az autó és a három mozifilm rajongói számára képvisel értéket, gyűjtői darabként, dobozában, a polcon tartva. Árát még nem közölték, de befektetésnek is érdemes lehet vásárolni belőle egy párat.