Vágólapra másolva!
A Lotus vezérigazgatója, Dany Bahar szerint szükséges lehet, hogy a Lotus elszakadjon tulajdonosától, a malajziai Protontól.
Vágólapra másolva!

Dany Bahar, a Lotus vezérigazgatója felvetette, hogy a márkának el kellene szakadnia malajziai tulajdonosától, a Protontól. Bahar egy sajtóbeszélgetesen vetette fel, hogy a Lotus önerőből képtelen lesz új modellek kifejlesztésére.

A Lotusnak szövetséget kellene alapítania valamelyik másik gyártóval, esetleg értékesíteni kellene egy olyan nagyobb konszernnek, mint amilyen a Toyota, akitől már régóta vásárolnak motorokat. Határidőről nem beszélt a vezérigazgató, de addig is folytatódik a tavalyi Párizsi Autószalonon bejelentett hat új modell fejlesztése.

A brit márkának egyébként 150 tételből álló listája van az Elise-zel és Evorával kapcsolatban, ennyi területen kell tökéletesíteni az autókat. Bahar a Porsche minőségi szintjét szeretné elérni, a 150-es lista elemei között olyanok szerepelnek, mint a váltásminőség javítása, illetve a kipufogóhang és a motorreakció összehangolása.

Forrás: [origo]