Porrá égett a bajnokesélyes autója

Vágólapra másolva!
A Veszprém-rali második szakaszán kigyulladt Bútor Róbert autója, a lángokat nem sikerült megfékezni, így a versenyző szeme láttára égett porrá a 75 milliós Peugeot.
Vágólapra másolva!

Bútor idén először ült bele olyan autóba, amellyel eséllyel szállhatott harcba az abszolút rali-bajnoki címért, az idény versenyt meg is nyerte. A Veszprém-rali is jól indult: az első gyorsasági után a második helyen állt, de a második szakaszon eljött a végzet. A legnevesebb privát csapat (P.H. Sport) által felkészített Peugeot 207-es gyengülni kezdett, majd kis idő múlva ki is gyulladt. A pilóta és navigátora hiába észlelte hamar a bajt, az autóban található kis tűzoltó készülékkel már nem sikerült eloltani az autót.

0:50-től kezd kigyulladni az autó

Bútor Róbert és navigátora, Igor Bacigal sértetlenül megúszta az esetet, de a többszörös magyar ralibajnok számára örökké emlékezetes marad az elmúlt hétvége. Az anyagi kár 280 ezer euro, vagyis körülbelül 75 millió forint. A PH Sport két, 2011-es fejlesztésű autójából ez a példány lényegében megsemmisült, így minden bizonnyal újat kell majd építeniük. Az autótól lángra kapott a domboldal is, amit nagy nehézségek árán sikerült eloltani.