Elektromos hot rod az új VW Beetle-ből

Vágólapra másolva!
A tavaly bemutatott új Beetle alapjaira épített elektromos hot rodot a Volkswagen. Az E-Bugster hajtáslánca jelenik meg a jövő elektromos Volkswagenjeiben.
Vágólapra másolva!

E-Bugster néven mutatott be elektromos tanulmányt a Detroiti Autószalonon a Volkswagen, az autó alapjait a Beetle új generációja adja. Annak ellenére, hogy a dizájnerek megtartották a Bogár alapkarakterét, a végeredmény inkább hot rodos: a jóval alacsonyabbra húzott tetővonalnak, a fekete színű B és a széles C oszlopoknak köszönhetően mutat dögösebben az autó. Sokat dobnak az összképen a 19 colos felnik is.

Ugyan az E-Bugster sorozatgyártását nem tervezi a Volkswagen, a hajtáslánc idővel több modellben is megjelenik. A 114 lóerős villanymotort lítium-ion akkumulátor táplálja, ezt a hátsó üléspad alá rejtették. Egy feltöltéssel 160 kilométert képes megtenni az autó, a töltőcsatlakozót a VW-logó takarja. 120 és 240 voltos hálózatról is "tankolható" az E-Bugster, gyorstöltő használatával 80 százalékos töltöttségi szint érhető el 30 perc alatt. A Blue-e-motion névre keresztelt hajtásláncot szerelik a jövő elektromos Volkswagenjeibe, köztük elsőként a villanyhajtású Golfba.