Kilenc év után is alig piszkálták a Rolls-Royce Phantomot

Vágólapra másolva!
Ahhoz képest, hogy az aktuális Rolls-Royce Phantom már 2003 óta piacon van, nagyon óvatosan frissítették fel. Gyakorlatilag két lámpa az újdonság.
Vágólapra másolva!

Szedánként 2003-ban mutatkozott be a Rolls-Royce Phantom, a kabrióval 2007-ben, a kupéval 2008-ban bővült a kínálat. Kilenc év hosszú idő, mégis csak a Genfi Autószalonon mutatkozott be a második sorozatként (Series II) emlegetett frissítés, amely az összes karosszériaváltozatot érinti.

Lényegében két lámpa jelent újdonságot, a fényszórók alatti kerek egységeket LED-es csíkok váltották. Tisztán LED-esekre cserélték az adaptív, kanyarkövető fényszórókat is, a Rolls-Royce szerint ezzel a kettes Phantom az első sorozatgyártártású modell, amely szériafelszerelésként ilyen technológiát kínál. Emellett a lökhárító alsó részét dolgozták át elöl és hátul egyaránt.

Új szórakoztatórendszer megjelenése jelent újdonságot az utastérben, a frissített funkciók mellett nagyobb a kijelző, immár 8,8 colos, továbbfejlesztették a hátsó és felső kamerarendszereket. Maradt a 6,7 literes V12-es motor minden modellben, de ezentúl nyolcfokozatú automata váltó és új hátsó differenciálmű kapcsolódik hozzá, tíz százalékkal mérsékelve a fogyasztást és 388-ról 347 grammra lefaragva a kilométerenkénti szén-dioxid-kibocsátást.