Szivárgó üzemanyagtankok miatt ötmillió dollárra perelik a Mercedest

mercedes-benz e osztály
Vágólapra másolva!
Csoportos keresetet indított a Mercedes-Benz ellen néhány vásárlója. A németek állítólag elhallgatták, hogy a második generációs E osztály üzemanyagtankjával problémák vannak.
Vágólapra másolva!

Vásárlók egy csoportja keresetet nyújtott be a Mercedes-Benz ellen egy georgiai bíróságon. Azt állítják a panaszosok, hogy a 2003-2009-es modellévű E osztály szedánok üzemanyagtankjaival komoly problémák vannak, az emiatt fizetendő kártérítés összege meghaladhatja az ötmillió dollárt (1,2 milliárd forintot).

A kereset szerint "a Mercedes tudatosan eltitkolta az üzemanyagtank hibáját, amely baleset nélkül is komoly biztonsági kockázatot jelent az ügyfelek számára." A vád igen súlyos, de akár lehet valóságalapja: az amerikai közlekedésbiztonsági szervezet (NHTSA) éppen idén indított vizsgálatot hibás tankok miatt a 2003-2006-os E55 AMG-k ellen. Az NHTSA szerint a tankból benzinszag hatolhat az utastérbe, maga az üzemanyag pedig elszivároghat. Hivatalos visszahívás az ügyben nem történt.

A csoportos keresetben három vásárló neve szerepel, de az őket képviselő ügyvéd szerint legalább egy tucat jelezte még csatlakozási szándékát. Mindannyian erős benzinszagot éreztek autóikban, a Mercedes egy esetben ráadásul 300 dollárt számlázott ki egy érdemleges változást nem okozó javításért. A Mercedes-Benz egyelőre nem kapott hivatalos tájékoztatást a keresetről, addig nem kommentálja az ügyet.