Vágólapra másolva!
Egy 32 éves dubaji üzletember számára készítik el álmai Ferrariját, amely egy 599 GTO-n alapul majd, és soha nem lesz megmutatva a nyilvánosságnak.
Vágólapra másolva!

Forrás: Ferrari
Forrás: Ferrari

Arya 599 GTO-jával Dubajban

Cheerag Arya akkor szeretett bele a Ferrarikba, amikor egy magazinban megpillantott egy dél-afrikai futballistát a Ferrari F40-esével. Amikor idősebb lett, vásárolt is magának egy 575 Maranellót, később egész kis gyűjteménye lett, mivel vett hozzá egy F430 Scuderiát, egy Enzót, egy Daytonát, egy 599 XX-et, egy 599 GTO-t, egy SA Apertát és egy F40-est is.

Mikor már mindez a birtokában volt, úgy határozott, most már valami egyedit szeretne, valami hasonlót, mint a P540 Superfast Aperta vagy mint Eric Clapton SP12 EC-je. Megkereste a maranellói cég vezetőségét, és több megbeszélés után sikerült elérnie, hogy elkezdődjön a fejlesztőmunka. Arya állítása szerint az autó az 599 GTO-n alapul majd, és a hajtáslánc nagy része változatlanul kerül át bele. 12 féle tervet mutattak neki, ő mindből kiragadott részleteket a végső változathoz. Egy agyagmodell már elkészült, a Ferrari Magazin az alapján hozta le az alul látható grafikát. "Ez nem a régi modell újragondolt változata lesz. Mindenből lesz benne egy kevés, régi és új is. Ha elkészül, Dubajban fogom tartani, de minden nyáron elviszem majd Európába. Nem fogom megmutatni a világnak, ez az én személyes tárgyam lesz."

Forrás: Ferrari
Forrás: Ferrari