Lekapnak két fényszórót a Mercedes-Benz E osztályról

mercedes-benz e osztály
Vágólapra másolva!
Hamarosan megújul a Mercedes-Benz E osztály, alaposan áttervezik az autót. Eltűnik a sokat kritizált négyes fényszóró.
Vágólapra másolva!

Komoly frissítést hajt végre az E osztályon a Mercedes-Benz, a gyártó történetének egyik legátfogóbb ráncfelvarrása következik. Amellett, hogy a motorkínálatban megjelennek a legújabb fejlesztésű, takarékosabb egységek, a külsőt is alaposan átszabják a dizájnerek.

A legfontosabb változás, hogy eltűnik a sokat kritizált négyes fényszóró, hagyományos lámpatesteket szerelnek előre. Új lökhárítóval, hűtőráccsal és motorháztetővel teszik teljessé a front részt érintő változásokat, de hátul sem marad érintetlen az ajtók környéke, illetve a lámpaburák formája. Az autó sziluettje marad a régi, utasterébe jobb minőségű anyagok, új műszerfal, váltókar és multimédiás rendszer kerül.

Az A osztályból származó turbós benzinmotorokat átalakították, hosszában építik be őket és a hátsó tengelyt hajtják. Az E180 alap 1,6-osa 158 lóerős, a kétliteres 183, 211 és 251 lóerős teljesítménnyel kerül az E200, E250, illetve E350-be. Az új E400 új duplaturbós, háromliteres V6-ost kap 340 lóerővel, ez 35 lóerővel múlja felül a kifutó E350 adatát.