Egymilliárd eurót költöttek a Mercedes E osztály frissítésére

mercedes-benz e osztály
Vágólapra másolva!
Története legdrágább frissítését hajtotta végre a Mercedes-Benz az E osztályon. A Detroiti Autószalonon mutatkozik be az autó.
Vágólapra másolva!

A szokott módon reagált a Mercedes-Benz arra, hogy idő előtt kiszivárogtak a frissített E osztály hivatalos fotói: nyilvánosságra hozta a hivatalos sajtóanyagot. A Mercedesnél ennél többet még soha nem költöttek ráncfelvarrásra, a projekt teljes költsége egymilliárd euró (285 milliárd forint) volt, ebbe nemcsak a külső, hanem a belső alapos átdolgozása is belefért.

Részben átdolgozták (takarékosabbá tették) a motorkínálatot, és megjelenik egy új, 333 lóerős duplaturbós hathengeres is. Bejelentett egy készülő hibrid változatot is a Mercedes, ebbe négyhengeres dízel és elektromotor kerül, 231 lóerős együttes teljesítménnyel és 750 Nm-es csúcsnyomatékkal.

Minden motorhoz hatfokozatú kézi vagy hétfokozatú automata váltó kapcsolódik, amely a kormányra szerelt fülekkel is vezérelhető.

Megjelenik egy új kamerarendszer, amely fél kilométeres távolságig nemcsak az azonos és ellentétes irányba haladó autókat, hanem a kereszteződéseket és keresztforgalmat is felismeri. A frissített E osztály januártól rendelhető, a kereskedésekben márciusban jelenik meg. Nyáron a kupé és a kabrió is frissül.