Óriási csomagtartót kapott az új Hyundai i30 kombi

Vágólapra másolva!
Nyilvánosságra hozta az első fotókat a Genfi Autószalonon bemutatkozó i30 kombiról a Hyundai. Kategóriája legtágasabbjai közé tartozik az új modell.
Vágólapra másolva!

Túl van a Hyundai az új i30 nemzetközi menetpróbáján, így a koreai márka elérkezettnek látta az időt arra, hogy nyilvánosságra hozza a Genfben bemutatkozó kombi első hivatalos fotóit. Formailag az i40-nel elindított trendet követi az egy számmal kisebb családi modell, a nagy puttony ellenére is megtartotta sportos alapkarakterét.

A kombi 4485 milliméter hosszú, 185 milliméterrel nyúlik túl az ötajtós változaton és 10 milliméterrel a kifutó generáción. Kategóriája legtágasabb modelljei közé sorolja a Hyundai az i30 cw-t, a csomagtartó alaphelyzetben 528 literes (az ötajtósé 378 liter), az üléstámlák ledöntésével 1642 literesre bővíthető.

Ahogy az ötajtós változatot, úgy a kombit is a rüsselsheimi formatervezési központban, európai igények szerint készítették, a fejlesztési munka a legelső fázistól kezdve közösen zajlott a ferdehátúval. Ugyanazzal a három-három benzines és dízelmotorral lesz kapható a kombi, mint a sima i30, ezek teljesítménye 90 és 135 lóerő között alakul.