Hibridként is jön a kombi Toyota Auris

toyota auris kombi
Vágólapra másolva!
Már hivatalos adatok is vannak az új Touring Sports változatról, amely közel 30 centivel hosszabb a ferdehátúnál, a csomagtere pedig másfélszer akkora.
Vágólapra másolva!

Forrás: Toyota

A Toyota Auris és Corolla előző generációjából nem készült kombi, azonban a gyár várakozásaival ellentétben a vásárlók nem elégedtek meg az egyterű Versóval, és szinte követelték, hogy az új generációból ismét legyen puttonyos változat.

A Toyota meghallgatta a kérést, és el is készítette az ötajtósnál 285 mm-rel hosszabb Sports Tourert, amelynek 530 literes csomagtartója közel másfélszer nagyobb, mint az 360 literrel rendelkező ötajtósé, ráadásul akkor sem csökken, ha hibridet veszünk. Egyetlen gombnyomásra lehet lehajtani a hátsó üléstámlákat, így már 1658 literesre nő a tér, ekkor a rakodótér hossza meghaladja a két métert. A csomagtartó rakodópereme 10 centivel mélyebben húzódik, mint az ötajtósban, ami megkönnyíti a pakolást. A csomagtartóban kihajtható kampók, rögzítőháló és szivargyújtó csatlakozó is található.

Forrás: Toyota

Minden motorral meg lehet majd venni a kombit ami az ötajtóshoz elérhető. A Priusból átvett 136 lóerős benzines-elektromos hajtással 10,9 másodpercig tart a százas sprint, a végsebesség 190 km/h.