Ötcsillagos az új Skoda Octavia

skoda octavia törésteszt
Vágólapra másolva!
A Genfi Autószalon árnyékában hozta nyilvánosságra új törésteszt-eredményeit az Euro NCAP. Mind a négy tesztelt modell öt csillagot kapott.
Vágólapra másolva!

Valamiért jó ötletnek tartotta az Euro NCAP, hogy akkor hozza nyilvánosságra legújabb teszteredményeit, amikor az egész világ figyelme a Genfi Autószalonra irányul. A független szervezet ezúttal négy autót tört össze, a Skoda Octavia, a Toyota Auris, a Toyota RAV és a Renault Zoe elektromos autó egyaránt öt-öt csillagot kapott.

A legjobb eredményt az új Octavia érte el 93 százalékos felnőtt-, 86 százalékos gyermek- és 82 százalékos gyalogosvédelemmel, a biztonsági kiegészítőkre viszont csak 66 százalékot kapott a cseh kompakt. Az Auris felnőttvédelme 92, gyermekvédelme 84, gyalogosvédelme 68 százalékos, a biztonsági kiegészítőkre a japán kompakt is 66 százalékot kapott.

A RAV4 felnőttvédelme az elektromos Renault Zoéhoz hasonlóan 89 százalékos, a gyermekvédelem az SUV-ban 82, a kis villanyautóban 80 százalékos. 66 százalékkal gyalogosvédelemben is holtverseny alakult ki a két autó között, a Zoe ugyanakkor a teljes négyes mezőnyben a legjobb eredményt (85 százalék) érte el biztonsági kiegészítőivel. A RAV4 a mezőnyből harmadikként szintén 66 százalékot szerzett.