Már egyterűje is van a BMW-nek

bmw 2 active tourer
Vágólapra másolva!
Gombócforma, első-kerékhajtás. Ilyen BMW sem volt még.
Vágólapra másolva!

A BMW fontos célja, hogy a lehető legtöbb kategóriában jelenjen meg, és mindenféle jellegű autókat tudjon kínálni közönségének. Lehet fanyalogni emiatt, de a bajorok biztosan tűpontosan kiszámolták, hogy van akkora igény egy egyterűre, hogy megérje elkészíteni a 2-es sorozatba tartozó Active Tourert.

Forrás: BMW

A formáról nincs sok beszélnivaló, biztosan nem erre lesznek a legbüszkébbek a BMW dizájnerei, de legalább praktikus és jól használható. Kezdetben öt üléssel indul az Active Tourer értékesítése, később elképzelhető egy nyújtott, hétüléses verzió piacra dobása is.

Forrás: BMW

A kompakt, és a BMW-hagyományoktól szintén idegen fronthajtású egyterű 4342 milliméter hosszú, 1800 milliméter széles és 1555 milliméter magas, vagyis méretei közel állnak a Mercedes B osztályhoz. Csomagtartója 468 literes, 1510 literig bővíhető. A BMW új moduláris padlólemeze adja az alapokat, erre épült a Mini új generációja is. Az alapmodell a 218i lesz az új 1,5 literes, háromhengeres turbómotorral, amelynek teljesítménye 136 lóerő.

Forrás: BMW

A 225i-be kétliteres turbós benzines kerül 231 lóerővel, a 218d 150 lóerős kétliteres dízelmotort kap. További motorok és az xDrive összkerékhajtás egy éven belül megjelennek.

Forrás: BMW