Így bánnak el a gyorshajtókkal Abu-Dzabiban

animGIF
Abu Dhabi Police GTR Chases 458
Vágólapra másolva!
Abu-Dzabi nem tartozik a szegény országok közé, és ezt elég sokszor meg is mutatják a nagyvilágnak, elég csak a Forma-1-es pályájukra gondolni. Most a helyi rendőrség készített egy olyan promóciós filmet magáról, ami akár a következő Need for Speed-mozifilm előzetese is lehetne.
Vágólapra másolva!

Hatalmas sugárutak, végeláthatatlan homoksivatag, elképesztő épületek, luxus, csillogás és pompa - ez ugrik be a legtöbb embernek Abu-Dzabi hallatán. Azonban még a nagy jólétben is szükség van helyi rendőrségre, amely meglehetősen jól szervezettnek és felszereltnek tűnik az alábbi videó alapján. A mozifilmbe illő üldözéses jelenet a gyorshajtásról szól, ami nem csoda, hiszen az ottani autópark viszonylag nagy százalékban tartalmaz méregdrága szupersportautókat.

A történet szerint egy McLaren MP4-12C száguld el a traffipaxok előtt, majd a városban nyomát vesztik, de csak rövid időre, mivel egy parkolóban a rendszámfelismerő rendszer megtalálja. A sofőr viszont nincs sehol, mivel időközben átült egy Ferrari 458 Italiába, de az arcfelismerő elől ott sem bújhat el, így kezdetét veszi egy újabb üldözés.

Érdekes, hogy szinte végig csak Ford Taurus és Mercedes E-osztály látható rendőrségi járműként, ezek persze nem bírnak az olasz sportautóval. Ekkor viszont bevetnek egy Nissan GT-R-t és egy útblokádot is, aminek a segítségével az autópályán el is kapják az illetőt, akit aztán kommandósok egész hada kísér az őrszobára.