Kellemetlen szag terjeng autója utasterében? Párás levegőt fúj a szellőzőrendszer? Ideje ellenőriznie, hol ázik be, különben sok pénzt hagy később a karosszérialakatosnál. 

Az autó a természet nagy ellensége, de ez a megállapítás fordítva is igaz. Ha rendszeresen füvön kell parkolni, a pára miatt idővel kikezdi a rozsda az alvázat, a kipufogót és az alsó karosszéiaelemeket, az üregekben összegyűlő sár miatt szintén alattomosan terjed a barna pestis.

De a fentről érkező csapadékkal sem jobb a helyzet: a rossz karambolos javítás vagy az UV-sugárzás miatt elöregedett gumikéder idővel nem tudja visszatartani a vizet, ami a párásodás mellett korróziót indít a padlólemezen. Sokan nem tudnak róla, de állandóan fa alatt parkolni is rizikós: a lepotyogó levelek eltömítik a vízelvezető csatornákat, és idővel a szellőzőrendszeren keresztül tör be a víz.

Mi tehet vajon tenni, hogy megszűnjön a beázás, ami már a pár éves (szabadban álló) autókat is sújtja? Nézze meg videónkat, és minden kiderül, az egyszerű, házilagos javítás fortályait is megismerheti.