Elmarad a rendőrség húsvéti razziája

rendőr igazoltatás
Budapest, 2013. február 28. Tóth Balázs rendőr százados (b, rendőrautó mögött takarva) és Pásztor István Krisztián rendőr törzszászlós közúti ellenőrzésre megállít egy személygépkocsit Újpesten, a Megyeri úton 2013. február 28-án. MTI Fotó: Máthé Zoltán
Vágólapra másolva!
Közúti ellenőrzések a szokásos rend szerint lesznek a húsvéti hosszú hétvégén, külön razziát nem rendeltek el. A polgárőrséggel közösen tart figyelemfelhívó közlekedési akciót a rendőrség.
Vágólapra másolva!

Idén nem rendeltek el országos ittasságellenőrző akciót a húsvéti időszakra, de ez nem jelenti azt, hogy akit megállítanak, azt ne szondáztathatnák meg - közölték a rendőrség és a polgárőrség közös csütörtöki sajtótájékoztatóján, Budapesten.

Óberling József, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) rendészeti főigazgatósága közlekedésrendészeti főosztályának vezetője azt mondta, hogy bíznak az emberek józan belátásában, abban, hogy nem ülnek ittasan a volán mögé, ezért a húsvéti ünnepek alatt a forgalom segítése és irányítása mellett az ittas vezetés veszélyeire való figyelemfelhívást célozzák meg elsősorban.

Pausz Ferenc, az Országos Polgárőr Szövetség közlekedési alelnöke arról beszélt, hogy egyesületeik közreműködésével 25 ezer szóróanyagot osztanak szét az országban, ezek egy része egyszer használatos szondát is tartalmaz, továbbá egy táblázatot arról, hogy kisebb mennyiségű alkohol elfogyasztása után mennyi ideig nem szabad még vezetni.