Tört és zúzott a kamion tetejéről leeső jégtábla

Renault Clio jégtábla baleset
Így nézett ki az autó a baleset után.
Vágólapra másolva!
Egy autóról nem nehéz lekaparni a jeget, viszont egy kamion jókora ponyvájának a tetejéről már nehéz feladat. Ezen a videón látszik, milyen pusztítást végez a fagyott tábla egy személyautóra esve - még jó, hogy nem egy járda előtt kanyarodva, járókelőkre tálalta a sofőr.   
Vágólapra másolva!

Amit ezen a felvételen látunk, arra biztosan senki se számítana. A kamerával felszerelt Renault Clio békésen közelít egy kereszteződéshez, ahol majd balra szeretne kanyarodni. A keresztútról egy DAF kamion fordul be, majd épp gyorsítani kezd, amikor egy hatalmas jégtábla zuhan le a félpótkocsi tetejéről, egyenesen az autóra.

A sofőr tehetetlen volt, szerencsére a jég elsősorban az autó elejét zúzta össze, de ha a szélvédőn zuhan be az éles tábla, sokkal veszélyesebb lehetett volna. Természetesen a teherautó vezetője a felelős, bár nem lett volna könnyű dolga, ha a jókora ponyva tetejéről akarja leszedni a jeget.

Így nézett ki az autó a baleset után. Forrás: LiveLeak

Sokan azonban személyautóval is úgy indulnak útnak, hogy lőréseket vágnak az ablakokon, és a tisztítás nélkül hagyott tetőről menet közben a mögöttük haladókra szórják a havat. Pedig a kiengedő jég egy erősebb fékezésnél a szélvédőre csúszva azonnal elzárhatja a kilátást, ami komoly balesetveszélyt hordoz magában.