Itt az új Audi, ami megenné reggelire a Teslát, ráadásul félig magyar

audi e-tron
Vágólapra másolva!
Az Audi San Franciscóban bemutatta a Tesla konkurensének szánt, teljesen elektromos e-tron szabadidő-autót.
Vágólapra másolva!

Az Audi e-tron a jövő év közepétől lesz kapható az Egyesült Államokban 75 ezer dolláros alapáron (20,8 millió forint), 7500 dolláros adókedvezménnyel. Az Audi célja nem kevesebb, mint hogy

Forrás: Audi

Az Audi e-tron két villanymotorral rendelkezik az első és a hátsó kerekek hajtásához.

A villanymotorok Magyarországon készülnek.

A győri motorgyár napi 200 Audi e-tron gyártásához szükséges kapacitással rendelkezik.

Forrás: Audi

Az első kerekeket hajtó villanymotor 170 LE/247 Nm, a hátsó 190 LE/314 Nm teljesítményű, a 408 lóerős rendszerteljesítmény Boost-üzemmódban jön össze, amikor 184 LE/309 Nm hajt elöl és 224 LE/355 Nm hátul. Ilyenkor futja meg 5,5 másodperc alatt a 0-96 km/h sprintet az e-tron, amelynek 200 km/h az elektronikusan korlátozott végsebessége.

Forrás: Audi

Az Audi e-tron közepes méretű, öt utas szállítására alkalmas SUV. Ellentétben a Tesla Model X-szel, az e-tron ajtajai hagyományos oldalra nyílók, az Audi emellett 13 centivel rövidebb is. Az Audi e-tron akkumulátora 95 kWh-s, hatótávját a bemutatón nem adták meg, de biztosan 400 kilométer fölötti. A Model X 100D hatótávja 475 kilométer.

Forrás: Audi

Az Audi együttműködésre lépett az Amazon.com kiskereskedelmi portállal az elektromos autó otthoni töltését végző berendezések értékesítésére és felszerelésére. Az Audi tájékoztatója szerint a töltőállomás mintegy 1000 dollárba kerül majd. A Tesla otthoni töltőállomásai 500 dollárba kerülnek felszereléssel együtt.

Forrás: Audi

Világújdonságnak szánta az Audi az e-tron digitális külső tükreit, de aztán a Lexus ES beelőzte az ingolstadtiakat a technológia alkalmazása terén. A németeknél csak opciós lesz a digitális visszapillantó, mert sok országban a jogszabályok nem teszik lehetővé az alkalmazását.