A hős buszsofőr látta az aljas gázolást a Balatonnál, ez volt a reakciója

Vágólapra másolva!
A Veszprémi Járási Ügyészség súlyos testi sértést okozva elkövetett közúti veszélyeztetés, segítségnyújtás elmulasztásának bűntette és garázdaság vétsége miatt emelt vádat egy 40 éves tapolcai férfival szemben, aki 2018 augusztusában egy autóstársát akarta számon kérni, amiért az elé kanyarodott.
Vágólapra másolva!

A vádirat szerint az elkövető Keszthely irányából haladt Sümeg felé, amikor Balatonedericsen egy másik személyautó kikanyarodott elé a főútra. A kanyarodó jármű jobb első és jobb hátsó ülésén is utasok tartózkodtak.

A vádlott a közlekedési manőveren felháborodott, s a járművet megelőzve, vészfékezéssel megállásra kényszerítette.

A megállást követően a férfi kiszállt a gépkocsijából, a másik autó jobb oldalához ment, a tetősínt rángatta, majd tenyérrel a gépkocsi hátsó ablakára és tetejére ütött.

A megállásra kényszerített jármű vezetője, hogy a helyzetből szabaduljon, az indulását akadályozó elkövetőt és annak gépkocsiját kikerülve elindult.

A vádlott azonban az autójába ült, és próbálta a másik járművet a bal oldali árok felé szorítani.

A jármű vezetője sikeresen kikerülte az elkövető gépkocsiját, és azzal a szándékkal, hogy rendőrt hívjon, a jobb oldali forgalmi sávban megállt.

A gépkocsivezető jobb első ülésen utazó fia ezt követően kiszállt az autójukból, s az úttest irányába lépve intett a vádlottnak, hogy beszélni akar vele. A vádlott, hogy visszalépésre kényszerítse, hirtelen, nagy gázzal elindult felé, azonban elsodorta, amitől a sértett megpördült, és az aszfaltra esett.

A férfi a történtek ellenére megállás nélkül továbbhajtott, amelyet azonban egy szemből érkező autóbusz sofőrje észrevett, s a járművét balra-keresztbe kormányozva megakadályozta, hogy a vádlott tovább tudjon hajtani.

A nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett férfit mentőhelikopter szállította kórházba.