A Fiat-Chrysler és a PSA vezetői már nagyon várják az egyesülést

Forma-1, Olasz Nagydíj, John Elkann
Ferrari Chairman John Elkann is pictured ahead of the Italian Formula One Grand Prix at the Autodromo Nazionale circuit in Monza on September 2, 2018. / AFP PHOTO / Miguel MEDINA
Vágólapra másolva!
A két konszern fúziójával a világ negyedik legnagyobb autógyártója jönne létre.
Vágólapra másolva!

A Fiat Chrysler Automobiles (FCA) elnöke, John Elkann nyilatkozatában megerősítette Carlos Tavares, a Peugeot, Citroen és DS autómárkákat tömörítő PSA konszern vezérének az összeolvadás szükségességéről tett kijelentését.

John Elkann Forrás: AFP/Miguel Medina

Elkann a cégének részvényesei előtt kijelentette, hogy a vírusjárvány által támasztott nehézségek semennyiben nem hátráltatják az egyesülés jövő év első negyedére tervezett megvalósítását. "A Covid-19 válság csak megerősítette az egyesülés mellett szóló érveket" - fogalmazott. "Az elmúlt hónapokban a PSA vezetőivel és munkatársaikkal személyes szinten is kialakult kiváló kapcsolataink is a közös jövőről alkotott elképzeléseink és közös céljaink melletti elkötelezettségünket támasztják alá" - mondta.

Az egyesült csoport elnöki posztjának jövőbeni várományosa Carlos Tavares meggyőződése szerint "legalább

3,7 milliárd eurós" szinergikus megtakarításról

tett említést csütörtöki beszédében.

Forrás: Origo

Mike Manley, az FCA vezérigazgatója elmondta, hogy tisztában vannak azzal, hogy "belátható időn belül" még szembe kell nézni a vírusjárvány által támasztott nehézségekkel, cége azonban márkaportfóliójának és megalapozott üzleti tervének köszönhetően mérsékelni tudja majd annak negatív hatását. "Ezeket az erősségeinket visszük be az egyesülésbe" - mondta."Határozottan meg vagyok győződve a piac talpra állásában. Amint ez megtörténik, mi is visszanyerjük a járvány előtti hatalmas lendületünket"- tette hozzá.

Véleménye szerint az egyesülésről folyó uniós versenyjogi vizsgálat nem fogja késleltetni a megvalósítás ütemtervét, mivel "mindkét vállalat a kezdetektől fogva ugyanabban a konstruktív szellemben viszonyul az Európai Bizottsághoz".