Mozgássérülteknek fenntartott parkolóhelyre álló közterület-felügyelőket jelentett fel egy megbüntetett sofőr Budapesten.

A férfi az ellene zajló intézkedés közben vette észre, hogy az őt megbírságoló hatóság emberei egy, a mozgássérültek számára kialakított parkolóhelyen állították le az autójukat január 12-én, a XIII. kerületi Tátra utcában - írta a Blikk.

A sofőr elmondása szerint egy harminckilós csomagot akart betenni a kocsijába, és tábla sem tiltotta, hogy megálljon, de mire visszatért a kocsijához a csomaggal, már ki is töltötték a tízezres csekket a közteresek.

A férfi mintegy mellékesen megkérdezte a közterületeseket, hogy miért állnak a mozgássérültek helyén. A férfi elhatározta, hogy a megfelelő hatóságnál feljelenti a közterületeseket.

A közterület-felügyelet vezetője a Blikket arról tájékoztatta, hogy szerinte a munkatársai nem szegtek szabályt. Egy közlekedési szakértő is azt nyilatkozta, hogy ha az autóban ülnek, akkor nem szabálysértő megállni a rokkantaknak fenntartott parkolóhelyen.

A rokkantaknak fenntartott parkolóhelyekre vonatkozó rendelet szerint azonban ha valaki ilyen helyre áll, akkor a helyszíni bírság összege 50 ezer forint, míg a pénzbírság összege 100 ezer forint.

A kerületi rendőrség a lappal közölte, hogy szabálysértési eljárást indítanak a közterületesek ellen.