Ezek most a legrosszabb használt autók, amiket jobb, ha messzire elkerül

2020.07.24. 09:26

Nagy-Britannia vezető járműgarancia-szolgáltatója állított össze autós megbízhatósági listát, több mint 131 ezer szerződés alapján.

A kiterjesztett garanciák terén két évtizedes tapasztalattal rendelkező brit Warrantywise 131 ezer szerződés alapján, számos szempontot figyelembe véve állította össze a legmegbízhatóbb, illetve legkevésbé megbízható típusok, márkák listáját.

A két legfontosabb tényező a meghibásodások gyakorisága, illetve a javítások költsége volt. A legjobbak mezőnyét korábbi cikkünkben már áttekintettük: a modellek között a Lexus RX, míg a márkák között a Honda zárt az élen.

A legproblémásabb autók Európából, illetve Észak-Amerikából kerülnek ki, ráadásul – ahogy a tizedik legkevésbé megbízható márka, a Tesla példája is mutatja – a legmodernebb megoldások sem feltétlenül jelentenek garanciát a megbízhatóságra.

Fájdalmasan sok luxusautó, illetve -márka került a sereghajtók közé.

Miközben a magas javítási költségek arányban állnak a járművek vételárával, a vásárlóknak nem is annyira a kiadások, mint a meghibásodások gyakorisága miatt okoznak keserűséget ezek a gyártmányok. A legkevésbé megbízható márkánál, a Ferrarinál például 116 autó 36 hibát produkált a vizsgált 28 hónapos időszakban, annak ellenére, hogy a futásteljesítmény jól mutatja: tulajdonosaik alig használják az autókat.

A legkevésbé megbízható modellek dobogójára egy Bentley, egy Audi és egy BMW került.

KAPCSOLÓDÓ CIKK

(Forrás: Smarter Media)