Megvan a jogerős ítélet, szigorú büntetést kapott az M0-son büntetőfékező audis - videó

audis
Vágólapra másolva!
Megszületett a jogerős ítélet annak az audisnak az ügyében, aki még májusban veszélyeztetett egy másik autóst az M0-son.
Vágólapra másolva!

Május 27-én a vádlott az M0-s autóúton közlekedett a Megyeri híd irányából az M3-as autópálya felé Audi R8-as sportkocsijával. Amikor a fóti elágazás elé ért, utolérte az előtte szabályosan közlekedő kocsit, majd azért, hogy a járművet gyorsabb haladásra vagy lehúzódásra kényszerítse, többször felvillantotta a fényszóróját.

Mivel a sértett nem reagált, a vádlott áthajtott a Fót irányába kanyarodó forgalmi sávba, majd szabálytalanul megelőzte őt. Ezt követően intenzív fékezésbe kezdett, ezért az ütközés elkerülése érdekében a sértett is fékezésre kényszerült. A vádlott újra áttért a külső forgalmi sávba, és az időközben leengedett ablakon keresztül egy igazolvánnyal integetett a sértett felé, miközben autójával folyamatosan a szalagkorlát felé szorította.

A Budapest Környéki Törvényszék, mint

másodfokú bíróság helybenhagyta a Dunakeszi Járásbíróság június 22-én kihirdetett elsőfokú ítéletét,

amelyben közúti veszélyeztetés bűntettében bűnösnek mondta ki a vádlottat, akit ezért

250 napi tétel – 325 000 forint – pénzbüntetésre és egy év közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte.

A fellebbviteli bíróság a közúti járművezetéstől eltiltás tartamába beszámítja az elsőfokú ítélet kihirdetése óta eltelt időt is. Az ítélet jogerős.