Itt az első lapos építésű elektromos BMW, a formája sokakat fel fog dühíteni

BMW i4
Vágólapra másolva!
Az i4 Gran Coupét három hónappal a tervezett időpont előtt mutatták be, és már ősszel kapható lesz.
Vágólapra másolva!
A jellegzetes vese hűtőmaszkot elsőként a kétajtós 4-es kupén láthattuk, már akkor is megosztotta a közvéleményt. Az i4 formája hű maradt a tavaly leleplezett tanulmány verzióhoz Forrás: BMW

Négyajtós Gran Coupé modellként érkezik meg a piacra 2021 őszén az i4, mint a BMW negyedik villanyautója az i3, iX3 és az iX után. Többféle változatban lesz elérhető, a legnagyobb, 80 kWh-s akkumulátorral 590 kilométer lesz a hatótávolsága.

Hosszú tengelytáv és géptető, rövid első túlnyúlás, kupésan lejtő tetővonal Forrás: BMW

Az 530 lóerős M Performance csúcsverzió 4 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 100 km/órás sebességre, a végsebessége várhatóan eléri majd a 200 km/h-t.

A forma várhatóan csak minimálisan különbözik a hamarosan érkező, belső égésű motorokkal szerelt, négyajtós 4-es Gran Coupé-étől Forrás: BMW

„Egyenesben mindegyik tisztán elektromos meghajtású autó képes látványos gyorsulásra, a BMW-nek azonban ez nem kihívás. Ennyivel nem elégszünk meg" – mondta David Alfredo Ferrufino Camacho, a BMW i4 fejlesztési vezetője arra célozva, hogy a stabil, sportos futómű prioritást élvezett a fejlesztés során.

Zárt a hűtőrács, mivel alig van szüksége az elektromos hajtásnak hűtő levegőre Forrás: BMW

A BMW i4 további részleteit a következő hetekben jelenti be a gyártó.