A Tesla frissítést hajtott végre a Model S szedánon. Főleg belül változott sokat az autó, de nem biztos, hogy előnyére.

A Tesla hamarosan elkezdi a frissített Model S gyártását, a cég bejelentése szerint heteken belül beindul a termelés. Noha kívülről többé-kevésbé a bemutatása óta változatlan a Model S, a karosszériához lényegében ezúttal sem nyúltak, belül viszont annál nagyobb változások történtek.

Forrás: Tesla

Eltűnt a hatalmas, függőlegesen beépített érintőkijelző az autóból, a helyére egy 17 colos, vízszintesen álló tablet került. A Tesla szerint jelentősen javult a kijelző felbontása, élénkebbek lettek a színek, és gyorsabb is lett a rendszer.

Forrás: Tesla

A kormány mögött maradt a digitális kijelző, de a kormány... Azt lecserélték valami olyasmire, ami mintha nem is autóba, hanem űrhajóba lenne való. Nem teljesen világos, hogy ez a kialakítás hivatalos jóváhagyást is kapott-e az illetékes hatóságoktól, a Tesla mindenesetre a furcsa és igen kényelmetlennek tűnő kormánnyal hozta nyilvánosságra az autó sajtófotóit.

Forrás: Tesla

Műszakilag is lesznek újdonságok, érkezik például az új Plaid csúcsváltozat, amelybe 1020 lóerős, több mint 600 kilométer hatótávolságú hajtáslánc kerül. Később ezt is tudja fokozni a Tesla a Plaid+ változattal, amelynek teljesítménye több mint 1100 lóerő lesz, százas tempóra pedig 1,99 másodperc alatt gyorsul majd. Mindezt 800 kilométeres hatótávolság mellett.

Forrás: Tesla