A KRESZ módosításáról zajlanak egyeztetések, az Országos Balesetmegelőzési Bizottság is tárgyalt a javaslatról.

Több egyeztetés után hamarosan a célegyenesbe érhet a KRESZ módosítása, amellyel többek között az elektromos rollerek és kerékpárok megjelenésére is reagálnak – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában az Aktív Magyarországért felelős kormánybiztos.

Révész Máriusz szerint a KRESZ módosításával kapcsolatban valamennyi kerékpáros szervezetnek az az első kérése, hogy a kötelező kerékpárút-használatot el kell törölni. Ennek oka, hogy a gyakorlott kerékpárosok nagyobb veszélyben érzik magukat a családok, kisgyerekek között, különösen a keskeny, rossz állapotú kerékpárutakon, mint az autóút szélén kerékpározva.

A KRESZ-módosítással kapcsolatban három éve folynak az egyeztetések, legutóbb az Országos Balesetmegelőzési Bizottság (OBB) tárgyalta végig az anyagot. Ennek során hét vagy nyolc pontban további kérdések merültek fel.

A KRESZ módosítása azért is szükséges, mert rengeteg új elektromos mikromobilitási közlekedési eszköz jelent meg. Ezek közé tartoznak például az elektromos rollerek, és ezek szabályozására is megoldást kell találni.