Megszólalt az audis, aki az utolsó pillanatban rántotta el a kormányt egy ámokfutó elől az M1-esen

m1
Vágólapra másolva!
Elmesélte az élményeit annak az Audinak a vezetője, aki az utolsó pillanatban tért ki egy fékezés nélkül érkező autós elől az M1-esen.
Vágólapra másolva!

Az egyik reggeli rádióműsorban megszólaltatták annak az Audinak a vezetőjét, aki egy torlódásnál az utolsó pillanatban tért ki egy fékezés nélkül érkező autós elől az M1-esen. A balesetről a Magyar Közút tett közzé videót.

Noha az Origo olvasóinak nagyon nagy többsége úgy válaszolt a szavazásunkon, hogy torlódáshoz érve mindig figyelik a tükröt, valójában sokkal kevesebben vannak azok, akik ilyen lélekjelenléttel tudnak elkerülni egy balesetet.

Az Audi vezetője az élő adásban (a műsor ezen a linken hallgatható meg) azt mondta, hogy mivel már 5 kilométerrel korábban ki volt írva a tájékoztató táblákon, hogy torlódás van, előre készült arra a pillanatra, amikor meg kell állni. A sofőr saját bevallása szerint épp arról beszélt az autóban ülő, Szeged és Budapest között gyakran közlekedő húszéves lányának, hogy ilyen helyzetekben mindig nézze a tükröt, és nagy követési távolságot tartva próbálja visszalassítani a forgalmat.

A fékezés nélkül érkező kombit is észlelte a tükörben az Audi vezetője, a második pillantásnál már olyan közel volt, hogy szinte csak a hűtőrácsát látta. Ösztönösen próbálta az út széle felé kormányozni az autót, figyelve a mellette érkező autót is.

A család ezután a mentésben is segédkezett, sőt mivel az Audi vezetője beszél románul, ő tolmácsolt a helyszínen.

A balesetet okozó autó sofőrje azt állította, hogy nem emlékszik semmire.

Az ütközés utáni első pillanatokra visszaemlékezve az Audi vezetője elérzékenyült az adásban, mert elég szörnyű látványt nyújtott a felborult autó, amelynek ablakán egy kar lógott ki.