Olyan autóval bővült a csehek rendőrautó-flottája, amire kevesen gondoltak volna

ferrari
Vágólapra másolva!
Normál esetben egy hatóság nem engedhetne meg magának ekkora pénzszórást.
Vágólapra másolva!

Az autógyártók gyakran kötnek megállapodást rendőrségekkel nagy teljesítményű modellek szállításáról. Ezeket a rendőrautókat általában promóciós és bemutató célokra használják, de Csehország legújabb járőrautója máshogy került a rendőrséghez. A Ferrari 458 Italiát ugyanis lefoglalták, és utána döntöttek úgy, hogy hadrendbe állítják.

Számos változtatást hajtottak végre az 570 lóerős, 325 km/h végsebességű autón, hogy felkészítsék a rendőrségi feladatokra. Ezüstre fényezték át, majd az összes szükséges rendőrségi jelzéssel ellátták, beleértve a sárga és kék csíkokat. Fejlett kamerarendszerrel, rendőrségi rádióval és radarpisztollyal is felszerelték. Összességében a rendőrség körülbelül

340 ezer koronát (5,6 millió forint) költött az egzotikus szupersportautó hivatalos feladatokra való felkészítésére.

Ezenkívül 130 ezer koronát (2,15 millió forint) kellett költeniük az autó szervizelésére, mivel 10 éve tárolták, amikor lefoglalták, és mindössze 2000 km-t tettek meg vele új kora óta.

A cseh rendőrség azt állítja, hogy a 458 Itáliát főleg illegális utcai versenyek feloszlatására fogják használni, emellett lopott járművek felkutatására, országúti járőrözési feladatok ellátására és a tuningautók ellenőrzésére is bevetik majd. A Ferrari egyike annak a csaknem 900 járműnek, amelyet az elmúlt évben lefoglaltak. Ezek túlnyomó többségét értékesítik, a bevételt pedig az elkövető által okozott károk fedezésére fordítják. Egy maroknyit a rendőrség használ.