Igazi roncs gurult be a szervizbe, az emberek nem hittek a szemüknek

Vágólapra másolva!
A súlyosan sérült Toyota Land Cruiser annak ellenére maradt járóképes, hogy lezuhant egy szakadékba.
Vágólapra másolva!
Forrás: Carscoops

A közel 40 éve bemutatott Toyota Land Cruiser 70 híres az elpusztíthatatlanságáról. Szaúd-Arábiában egy példány nemrég egy durva karosszériasérülésekkel járó borulás után a saját kerekein ment el a helyi Toyota-márkakereskedés szervizébe, teljesen szürreális látványt nyújtva a szemtanúknak. A jobb sorsra érdemes terepjárónak az első, a felső és a hátsó része is annyira megrongálódott, hogy gyakorlatilag menthetetlen állapotba került, a sofőrnek valószínűleg komoly tornamozdulatokat kellett végrehajtania, hogy egyáltalán be tudjon préselődni az alaposan összegyűrődött fülkébe.

Egy helyi Toyota-kereskedő, Khalid Al Ajmi osztotta meg az Instagramon a videót, és tőle lehet tudni azt is, hogy ennek a Land Cruisernek a tulajdonosa valahol Szaúd-Arábia hegyvidéki területein vezette az autót, amikor lezuhant vele egy szikla pereméről. A pickup többször is felborult, miközben gurult a hegyoldalon, de miután megállt, a tulajdonosa – aki csodával határos módon komolyabb sérülések nélkül megúszta a balesetet – észrevette, hogy még járóképes maradt.

Így nézhetett ki az autó a baleset előtt Forrás: Toyota

Minden épeszű ember totálkárosnak tekintené ezt a terepjárót, de van esély arra, hogy a Land Cruiser részben vagy egészben megmeneküljön. Az, hogy még vezethető maradt, nagyrészt a masszív létraalvázának köszönhető, amely a jelek szerint a legkevesebb kárt szenvedte.

1984 óra gyártják, minimális változtatásokkal Forrás: Toyota

A halhatatlan Land Cruiser 70-es széria 1984 óta nagyjából változatlan formában létezik, és pont idén augusztusban kapott egy újabb ráncfelvarrást, amely még hosszú ideig garantálja, hogy nem fog nyugdíjba menni. A nyomatékos, V8-as dízelmotorral és sokféle felépítménnyel kapható típus továbbra is népszerű bizonyos piacokon (például Ausztráliában és Dél-Afrikában) mint a modern terepjárók, SUV-ok és kisteherautók kipróbált, robusztusabb, kemény terepen is helytállni képes alternatívája.