Megnyílt Magyarország egyik legkülönlegesebb oldtimer autós kiállítása

oldtimer
Vágólapra másolva!
Új veterán autós kiállítás nyílt meg december elsején, igazi különlegességek is láthatók lesznek.
Vágólapra másolva!

Új állandó autós kiállítás nyílt a Buda E&G Üzletközpont I. emeletén. Kivételesen gazdag és változatos gyűjtemény látható:

a 365 Oldtimer Kiállítás büszkélkedhet három olyan autóval is, amelyek közül csak egy-egy létezik a világon.

A gyűjtemény legidősebb autója, a Renault Skiff Labourdette Carrose éppen most 110 éves. Körbejárható egy Ford T modell (1926) is, amivel régen jeget árultak Amerikában.

A kiállítás része egy olyan egyedi oktatási központ, amely bemutatja az autógyártás történelmi fejlődését az elmúlt száz évben. Kiemelt figyelmet szentelnek a magyar úttörőknek, mint például Bánki Donát, Csonka János, Galamb József, Járay Pál, Viktor János, Barényi Béla és Ganz József, akik kulcsfontosságú szerepet játszottak az autóipar fejlesztésében.

Forrás: 365 Oldtimer

A filmek szerelmeseinek is készülnek meglepetéssel: gyönyörűen felújítva megcsodálható a Tom Cruise által, a Mission: Impossible 2-ben összetört Porsche 911, illetve az a Porsche 928 is, amit a Kockázatos üzlet című filmben vezetett. Továbbá látható lesz az Indiana Jones sorozatból ismert Rolls Royce Phantom II és a Titanicban megjelent 1912-es Renault Type CB Coupe de Ville nagytestvére is. Számos James Bond-autó is látható.

A bemutatóterület 2000 négyzetméteren terül el, több mint száz különleges járművel, de nem mindet mutatják meg egyszerre, hogy időnként változtathassanak a kiállításon. Minden hónapban kijelölik majd a "hónap autóját", amely most egy különleges, lila színű 911 G Cabriolet Porsche, ebbe bele is ülhetnek a látogatók.