Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Megnyílt Magyarország egyik legkülönlegesebb oldtimer autós kiállítása

oldtimer
Vágólapra másolva!
Új veterán autós kiállítás nyílt meg december elsején, igazi különlegességek is láthatók lesznek.
Vágólapra másolva!

Új állandó autós kiállítás nyílt a Buda E&G Üzletközpont I. emeletén. Kivételesen gazdag és változatos gyűjtemény látható:

a 365 Oldtimer Kiállítás büszkélkedhet három olyan autóval is, amelyek közül csak egy-egy létezik a világon.

A gyűjtemény legidősebb autója, a Renault Skiff Labourdette Carrose éppen most 110 éves. Körbejárható egy Ford T modell (1926) is, amivel régen jeget árultak Amerikában.

A kiállítás része egy olyan egyedi oktatási központ, amely bemutatja az autógyártás történelmi fejlődését az elmúlt száz évben. Kiemelt figyelmet szentelnek a magyar úttörőknek, mint például Bánki Donát, Csonka János, Galamb József, Járay Pál, Viktor János, Barényi Béla és Ganz József, akik kulcsfontosságú szerepet játszottak az autóipar fejlesztésében.

Forrás: 365 Oldtimer

A filmek szerelmeseinek is készülnek meglepetéssel: gyönyörűen felújítva megcsodálható a Tom Cruise által, a Mission: Impossible 2-ben összetört Porsche 911, illetve az a Porsche 928 is, amit a Kockázatos üzlet című filmben vezetett. Továbbá látható lesz az Indiana Jones sorozatból ismert Rolls Royce Phantom II és a Titanicban megjelent 1912-es Renault Type CB Coupe de Ville nagytestvére is. Számos James Bond-autó is látható.

A bemutatóterület 2000 négyzetméteren terül el, több mint száz különleges járművel, de nem mindet mutatják meg egyszerre, hogy időnként változtathassanak a kiállításon. Minden hónapban kijelölik majd a "hónap autóját", amely most egy különleges, lila színű 911 G Cabriolet Porsche, ebbe bele is ülhetnek a látogatók.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről