Itt a vége: ezzel a szériával búcsúzik az első és egyetlen magyar gyártású sportautó

Audi TT
Vágólapra másolva!
Az Audi bemutatta a TT Final Editiont, a győri gyártású modell utolsó változatát.
Vágólapra másolva!
A Final Edition külső fényezése kizárólag szürke, vörös vagy fehér lehet Forrás: Audi

25 éve indult az Audi TT gyártása Győrben, és a harmadik generációval idén szűnik meg a típus gyártása. Az Egyesült Királyságban egy Final Edition nevű limitált szériával búcsúzik az elegáns sportautó, a különleges felszereltséget a kupé és a kabrió verzióhoz is meg lehet rendelni márciustól, előbbi 41 910, utóbbi 43 660 fontba kerül (18,145, illetve 18,9 millió forint). Azért választották a szigetországot a Final Edition számára, mert ez a TT legnagyobb piaca, tavaly 2672 darab fogyott itt a modellből, ami a globális TT-értékesítés egyharmadát jelentette.

2014-ben mutatták be a harmadik TT generációt, szokatlanul hosszú ideig maradt gyártásban Forrás: Audi

Minden Final Edition modellhez alapáron jár a Fekete Stílus Csomag, ami fekete Audi logót, külső tükröket, hátsó szpojlert és kipufogóvégeket jelent. A kupékhoz ezen felül sötétített üvegezés is tartozik. A záró széria 20 colos könnyűfém felniket és piros féknyergeket is kap.

A sportkormány és az ülések Alcantara kárpitozását piros cérnával varrták, ezen kívül piros díszbetéteket találni az üléseken, a légbeömlőkön és a középkonzolon is Forrás: Audi

Belül sem átlagos a TT Final Edition megjelenése, az ajtókon lévő behúzókat, a könyöklőket és a középkonzolt bőrrel borították, a Komfort Csomag pedig Bang & Olufsen hifit, tolatókamerát, első és hátsó parkolóradart, valamint kulcs nélküli bejutást ad hozzá az eleve gazdag alapfelszereltséghez. Szintén széria a Technológia Csomag, amely MMI Navigation Plus navigációs rendszert és Audi Connect online szolgáltatásokat tartalmaz.