Megválasztották a Világ Év Autóját, három díjat is nyert ugyanaz a modell

Hyundai Ioniq 6
Vágólapra másolva!
Az Ioniq 6 sorban a második Hyundai, amely tarolt a World Car Awards szavazásán, megismételve az Ioniq 5 2022-es mesterhármasát.
Vágólapra másolva!
Forrás: Hyundai

A Hyundai új elektromos limuzinja

elnyerte a Világ Év Autója, Világ Év Elektromos Járműve és Világ Év Autóipari Formaterve címeket.

A nemzetközi zsűri külön kiemelte a modell különleges, légellenállásra optimalizált formatervét, valamint a nagy, 614 km-es hatótávolságát. A Világ Év Autója díjakat odaítélő World Car Awards szervezet április 5-én szerdán, a New York-i Nemzetközi Autószalonon (NYIAS) hirdette ki a győzteseket.

Hyundai Ioniq 6 Forrás: Hyundai

A három döntős modell (BMW X1, Hyundai Ioniq 6, Kia Niro) közül az egyetlen négyajtósra esett a 32 országot képviselő 100 autós újságíróból álló zsűri választása. Ezzel a Hyundai sorban másodszor ér el hármas győzelmet a World Car Awards szavazásán,

tavaly ugyanis az Ioniq 5 nyert ugyanezekben a kategóriákban.

„Az Ioniq 6 esetében túlzás nélkül egyedi dizájnt alkottunk. A modell merész Streamliner formavilágában a pozitív érzelmi telítettség kiemelkedően kedvező légellenállással és abból fakadó, kivételesen nagy hatótávolsággal társul" – mondta SangYup Lee alelnök, a Hyundai globális formatervezési központjának igazgatója New Yorkban.

A fara a Porsche 911-es idézi Forrás: Hyundai

Mindössze 0,21-es légellenállási együtthatójával

a típus a világ egyik legáramvonalasabb, legtakarékosabb elektromos autója. A kétkerék-hajtású, 18 colos abroncsokkal szerelt alapmodell WLTP szerinti energiafelhasználása ennek köszönhetően mindössze 13,9 kWh/100 km.

További 2023-as győztesek a Világ Év Autója választásról:

Lucid Air – World Luxury Car (Világ Luxus Autója)
Kia EV6 GT – World Performance Car (Világ Sport Autója)
Citroen C3 – World Urban Car (Világ Városi Autója)