Új kínai furgonmárka érkezik az országba, alighanem sokan félreértik majd a nevét

Farizon
Vágólapra másolva!
Komoly cég vállalta el a forgalmazást, az elektromos haszonjárművekre állami támogatás jár majd.
Vágólapra másolva!
Farizon
Farizon SuperVan
Fotó: Geely Auto

Az AutoWallis Csoport megállapodott a világ egyik legnagyobb autógyártó vállalatával, a Geely Auto Csoporttal a Farizon haszonjárművek kizárólagos forgalmazásáról 8 régiós országban (Magyarország mellett Ausztriában, Csehországban, Horvátországban, Lengyelországban, Romániában, Szlovákiában és Szlovéniában). A Geely Auto tulajdonában lévő, 2016-ban indult Farizon az első olyan haszonjármű márka Kínában, amely konnektorról tölthető termékpalettát kínál (nehéz és könnyű haszongépjárműveket, buszokat), továbbá nevéhez kötődik a világ első M100 metanol meghajtású nehéz teherautójának kifejlesztése is.

Farizon
Farizon V6E
Fotó: Geely Auto

A Farizon forgalmazása 2024 második felében indulhat el, kezdetben a V6E és a SuperVan modellekkel. Az AutoWallis által a Farizon kapcsán lefedett 8 országban 2023-ban 176.839 darab kishaszonjárművet helyeztek forgalomba, melynek harmadát a lengyel piac tette ki. 

A Geely Auto a világ egyik legnagyobb autógyártó vállalata, számos márkával van jelen a piacon: a Geely mellett ilyen többek között az Európában is ismert Volvo, a Polestar, a Lotus, a Zeekr, a Proton és a Lynk & Co.

Kapcsolódó cikkek: