Arany márkajelzéssel jön a Volkswagen almárkájának almárkája

Fotó: Volkswagen
Vágólapra másolva!
Európában nem árulják a VW ID.Unyx modellt, ami egy átalakított Cupra Tavascan. Kínában július közepén indul a forgalmazás.
Vágólapra másolva!
Fotó: Volkswagen

A Volkswagen az ID. almárkán belül most hívta életre az ID.UX almárkát, amely 2027-re már 5 autót kínál majd, amelyek közös jellemzője a fejlett digitális szolgáltatások mellett az arany színű márkajelzés lesz. A németek harmadik kínai vegyesvállalata, a Volkswagen Anhui gyártja az ID.Unyx elnevezésű akkumulátoros-elektromos szabadidő-kupét, ami arrafelé július közepén kerül kereskedelmi forgalomba. Európában nem tervezik a típus forgalmazását, mert nálunk inkább a sportmodellekre koncentráló Cupra márka kapja meg ezt a járművet, a Tavascan ugyanazon a gyártósoron készül...

Fotó: Volkswagen

A VW ID.Unyx alapváltozata 231 lóerős hátsó hajtómotort kap, az összkerékhajtású motornál van még egy 109 lóerős első hajtómotor is, amivel 340 lóerő a rendszerteljesítmény. Akkumulátorból csak egyféle van, a CATL szállítha a 82,4 kWh kapacitású telepet, ami 565-621 km közötti kínai szabvány szerinti hatótávolságot biztosít. Noha pár nap múlva már megvásárolható lesz, a Volkswagen ID.Unyx belsejéről még nem közöltek hivatalos képeket – a kémfotók szerint az a német márka többi villanyautójához igazodik, nem a Cupra rendhagyó műszerfalát használják.
 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!