Sorra törtek az autók egy teherautó mögött, a rendőröket is meglepte a rejtélyes ok - fotók

olaj
Vágólapra másolva!
Eljárást indítottak a rendőrök egy sofőr ellen, akinek teherautójából szivárgott az üzemanyag.
Vágólapra másolva!

Anyagi káros közlekedési balesetről érkezett bejelentés a rendőrségre január 3-án Gyula külterületéről, a Szanazugi útról. Egy autó az egyik kanyarban kisodródott, és kidöntött két útjelző táblát, valamint egy villanyoszlopot. A sofőr nem sérült meg, de jelentős anyagi kár keletkezett.

A baleset azért történt, mert az útra csúszós folyadék került, és nagyobb felületen szét is terjedt az esőzés miatt.

A bejelentés után a békéscsabai rendőrök amellett, hogy segítséget nyújtottak a balesetet szenvedett férfinak, elkezdték követni az olajcsík útját, és értesítették a közutak kezelőjét.

Forrás: Police.hu

Kiderült, hogy a szennyeződés Doboz belterületéről indult, majd a Szanazugi úton keresztül Gyula belvárosába vezetett. Nem sokkal az első eset után újabb balesetről érkezett bejelentés. Ezúttal Gyulán, a Béke sugárúton csúszott meg egy autó, amelyben szintén anyagi kár keletkezett. A Béke sugárút mellett más utcákban is látni lehetett, hogy a műszaki hibás jármű arra járt.

Forrás: Police.hu

A rendőrök többórányi kamerafelvételt néztek át a feltételezett útvonal mentén, végül sikerrel jártak.

A gázolaj egy kisteherautó motorteréből folyt ki, amely Füzesgyarmatról indult és Dobozon keresztül tartott Gyulára.

A vezetője elmondta, hogy a kocsi menet közben jelzett ugyan hibát, de nem gondolta, hogy folyik a gázolaj. Erre akkor jött rá, amikor Gyulán leparkolt egy időre, és dolga végeztével visszatért a kocsihoz.

Forrás: Police.hu

Egyből érezte az üzemanyagszagot, és látta a tócsát is alatta. A jármű be sem indult, így felhívta az egyik ismerősét, akivel a helyszínen kicseréltek egy tömítést, és újra működőképes lett. A férfi ezután folytatta útját, de a KRESZ előírásai ellenére nem győződött meg arról, hogy a műszaki hiba okozott-e szennyeződést az úton. A rendőrség szabálysértési eljárást indított ellene.