Michelisz pontokat gyűjtött Monzában

Vágólapra másolva!
A magyar fiúnak mindkét futamon esélye volt egy dobogós helyezésre, de az első futamon egy vezetői hiba, a másodikon pedig Monteiro gátolta meg ebben.
Vágólapra másolva!

Kedvező előjelekkel indult a monzai hétvége Michelisz Norbert számára, a magyar fiú az időmérő edzés első részében második lett, míg a kvalifikáció második szakaszában a negyedik rajthelyet szerezte meg. A három gyári Chevrolet mögött a legjobb privát versenyzőként várhatta a két versenyt.

Sajnos az első futam repülőrajtjánál Michelisz nem tudott a negyedik helyen befordulni a célegyenes végi sikánban, Monteiro bebújt elé, sőt a magyar fiúnak sokáig hátrafelé kellett figyelnie, Coronellel csatázott. A verseny ötödik körétől azonban ismét magára talált: utolérte Monteirót, majd a célegyenesben visszavette a negyedik helyet. Az utolsó körben az élen folyamatosan egymással csatázó három Chevrolet közül Menü és Yvan Müller összeakadt, előbbi kiesett a versenyből, így Michelisz már a harmadik helyen érezhette magát. A magyar fiú azonban az utolsó kanyarban (Parabolica) hibázott, Monteiro bebújt mellé, és a célvonalig pont visszaelőzte, így Michelisz mindössze 3 századmásodperccel lecsúszott a dobogós helyről.

Forrás: fiawtcc.com
Ennyivel csúszott le a dobogóról

A második futamon Michelisz már a rajt előtt javított egy helyet, mivel Alain Menü büntetést kapott a szerelőidő átlépéséért. A Zengő Motorsport BMW-je így a nyolcadik helyről indulhatott az állórajtnál, ami egészen jól sikerült, bár az első sikánban kicsit sok volt a koccanás. A folyamatos csetepaté közben Michelisz szépen lassan előrejött a negyedik helyre, majd mikor a hibázó Monteiro elé is beugrott, akkor a portugál egyszerűen lelökte az ideális ívről. Ez a kicsúszás négy hely hátraesést jelentett, de még ekkor sem volt reménytelen a dobogós helyezés. Ezt követően azonban Norbi folyamatosan harcban állt Coronellel, O Younggal, miközben hátulról megérkezett Menü. A magyar fiú kicsit felőrlődött a harcban, így a többszöri biztató kísérlet és Coronel kiesése ellenére is csak a hetedik helyen fejezte be a versenyt.

Forrás: fiawtcc.com
Montieróval mindkét futamon meggyűlt a baja

A futamokat egyébként a gyári Chevrolet-s Robert Huff nyerte, mindkétszer csapattársa, Yvan Müller előtt. Az első futamon a már említett Monteiro, a másodikon a BMW-s Poulsen lett a harmadik.

Michelisz tehát újabb értékes pontokat gyűjtött, a versenytempója is javul, ami biztató előjel a következő hétvégére, amelyet hazánkban rendeznek. Június 4-én és 5-én a Hungaroringen csap össze a világbajnokság mezőnye, a versenyre a belépés ingyenes.