Mikor van a kisgyerekes anyák életkedve a mélyponton?

Vágólapra másolva!
A csecsemő hathónapos koráig az anya élettel való elégedettsége nő, majd fokozatosan csökken, mélypontját a gyerek három éves kora körül éri el - derült ki egy 60 ezer norvég nő bevonásával készült vizsgálatból.
Vágólapra másolva!

A Norvég Közegészségügyi Intézet 60 ezer kisgyerekes anya bevonásával készített felmérésében egyrészt az anya saját életével kapcsolatos általános elégedettségét, másrészt a párkapcsolatával való elégedettségét vizsgálták.

Eredményeik szerint a gyermek születése utáni első hat hónapban az anyák élettel szembeni elégedettsége nő, fél év után azonban csökkeni kezd.

A mélypontot a gyermek három éves kora körül éri el.

A párkapcsolattal való elégedettség már a terhesség utolsó harmadától csökken

Az anya általános életérzését markánsan meghatározzák partnere iránti érzései a terhesség alatt, valamint a gyermek csecsemőkorában.

A statisztikák szerint a nők elégedettsége a párkapcsolatukkal a terhesség harmadik trimeszterében, valamint a szülést követő első három évben fokozatosan csökken.

Más korcsoportok általános elégedettségével összehasonlítva azonban a norvég kisgyerekes anyukák relatíve boldogok - állapítja meg a tanulmány.