13 centis férget húztak ki egy indiai szeméből

Vágólapra másolva!
Egy indiai orvos 13 centiméter hosszúságú, élő férget húzott ki egy idős páciense szeméből, miután az folyamatos fájdalomra panaszkodott.
Vágólapra másolva!

A meglepő beavatkozásra a mumbai Fortis Kórházban került sor, ahol a szemészorvost is megdöbbentette a 75 éves páciens szemében talált parazita látványa.

"A kötőhártya alatt tekergőzött. Harminc éves karrierem alatt nem láttam még hasonló esetet" - mondta az orvos, aki a féregeltávolító műtétet azonnal elvégezte.

Páciensének már két hete bepirosodott és irritált volt a szeme, mire a szerdai vizsgálaton mikroszkóp alatt felfedezték benne a fonalszerű teremtményt. A 15 percig tartó műtét során egy kis nyílást ejtettek a kötőhártyán, így került elő a féreg, amely még fél órán át életben maradt. Maradványait a kórház mikrobiológusaihoz küldték át azonosításra.

A szemész eddig legfeljebb 2-3 centiméteres férgek eltávolításáról hallott. "Ez valószínűleg rekord" - vélekedett az általa kivett parazita példányról, amelyet feltehetően a véráram szállított el a páciens szemébe valahonnan a test más részéből. (Videó a beavatkozásról >>)