Vágólapra másolva!
Michael Schumacher elhagyta a svájci harmadosztályú FC Aubonne labdarúgócsapatát, és másik együttesben "folytatja pályafutását". A kétszeres világbajnok német Forma-1-es pilóta azért döntött a váltás mellett, mert az FC Aubonne vezetői menesztették Roland Schaer vezetőedzőt.

Schumi az eredeti szakmájában nem
küzd hasonló gondokkal

A menesztett szakvezető továbbra is szívesen dolgozna együtt a német autóversenyzővel: "Michael csapatunk egyik erőssége volt, pontos passzaival és gyors elfutásaival rengeteg gólunk előkészítésében játszott főszerepet. Még nem tudom, hol folytatom, de ha új klubom vezetőinek nem lesz ellene kifogásuk, akkor viszem magammal Michaelt is."

Aubonne Schumacher Genfi-tónál található házától mindössze 15 kilométerre fekszik, a pilóta bízik benne, hogy Schaer következő csapata sem lesz messze az otthonától.

A Peugeot legkorábban a július 2-án sorra kerülő Francia Nagydíjon hozza nyilvánosságra, hogy a jövőben milyen szerepet kíván betölteni a Forma-1-ben. "Addigra várhatóan kialakul az álláspontunk, előbb senki ne várjon konkrétumokat" - nyilatkozta Corrado Provera, a Peugeot-Sport igazgatója.

Frédéric Saint-Geours, a Peugeot vezérigazgatója a társaság közgyűlésén többek között arról tájékoztatta a részvényeseket, hogy a cég vezetése egyelőre nem tudja pontosan, milyen szerepet vállaljon a Forma-1-ben a Prost csapattal kötött szerződés lejárta után. "Már most is jelentős összegeket kell mozgósítani, amelyek várhatóan növekednének. Éppen ezért hamarosan döntenünk kell" - fogalmazott Saint-Geours.

A cég már korábban elhatározta, hogy kiszáll a Forma-1-ből, szakemberei azonban annak a lehetőségét vizsgálják: miként lehetne hasznosítani a megszerzett tudást. A Peugeot vezetése a komoly ismeretekkel rendelkező mintegy 200 fős technikai személyzetet sem akarja szélnek ereszteni.

Edzés közben a valenciai pályán ütközött egymással két Forma-1-es pilóta, az olasz Jarno Trulli (Jordan-Mugen-Honda) és honfitársa, Giancarlo Fisichella (Benetton-Playlife), de mindketten komolyabb sérülés nélkül úszták meg a balesetet.

A Benetton szóvivője az esetet követően azt mondta: Fisichella éppen egy gyors kört teljesített, amikor az egyik kanyarban hirtelen maga előtt találta az éppen melegítő Trullit. "Fisichella hátulról nekiütközött Trulli autójának, átment fölötte, majd a kavicságyban kötött ki" - mondta a szóvivő.

Fisichella, akit a Jordan pilótája azzal gyanúsított meg, hogy a múlt vasárnap, a nürburgringi futamon az első kanyarban leszorította a pályáról, kificamította hüvelykujját.

(MTI)

Ajánló:

A Prost-istálló honlapja

Korábban:

Több Forma-1-es csapat szeretné, ha megváltoztatnák a pontszámítást az autós gyorsasági világbajnokságban. Az új terv szerint könnyebben juthatnának ponthoz a kiscsapatok.